Iedereen kent de titels inmiddels: ‘Vele hemels boven de zevende’, ‘Kom hier dat ik u kus’, ‘Gij nu’. En veel van degenen die de boeken hebben gelezen, zouden ook de auteur zelf wel eens willen kennen! Haar horen spreken. En dat kan! Op 16 september bij B-Unlimited, de nieuwe naam van Literatuur Late Night! Het is de eerste editie van het nieuwe seizoen en Griet Op de Beeck is bij ons te gast! Komen dus!


Karima el Fillali

Karima el Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres en songwriter, geboren en getogen in het Westland als kind van een Marokkaanse nomade en een Nederlandse domineesdochter. In Marokko verdiepte ze zich in traditionele spirituele Arabische zang en ging in de leer bij… Lees verder »

Jamil Al Asadi

De meester van de kanun, Jamil Al Asadi, speelt op 16 september bij LLN! Als vaste begeleider van Farida Mohamed Ali speelde hij eerder in de Berlijnse Festspiele en in de Royal Albert Hall in Londen. Al Asadi studeerde kanun en… Lees verder »

Griet Op de Beeck

Iedereen kent de titels inmiddels: ‘Vele hemels boven de zevende’, ‘Kom hier dat ik u kus’, ‘Gij nu’. En veel van degenen die de boeken hebben gelezen, zouden ook de auteur zelf wel eens willen kennen! Haar horen spreken. En… Lees verder »

Charlotte Mutsaers

Waarom Charlotte Mutsaers nog niet eerder te gast was bij Literatuur Late Night weten we eigenlijk niet! Maar wel waarom ze in september komt! Nee, niet om nog eens ‘achterstevoren’ te zingen, maar wel voor een boeiend gesprek over haar bijzondere oeuvre!… Lees verder »

Het Levantijns Orkest

Het Levantijns Orkest speelt muziek uit het oude Osmaanse Europa en het huidige Turkije, met met daarin een centrale plaats voor het Sefardisch lied. Het repertoire omvat zowel straatliedjes uit Balat als composities van Sultans, liedjes uit de Kaukasus als… Lees verder »

Abdelkader Benali

We moesten hem een paar maanden als presentator missen, maar Abdelkader Benali is terug! En deze keer is hij er als auteur van ‘Brief aan mijn dochter’, een bijzondere liefdesverklaring aan vrouw en kind, een boek over de vader die… Lees verder »

Paulien Cornelisse

Taal is zeg maar echt haar ding, maar het lijkt erop dat literatuur dat ook kan zijn! Paulien Cornelisse heeft een roman geschreven! Een roman over een cavia tussen de mensen op een kantoor en over iedereen die ook maar… Lees verder »

Tim Kerssies

“Als ik een dag niet speel, dan word ik al slechter. En als ik een week niet speel, dan vind ik mezelf geen muzikant meer,” zegt accordeonist Tim Kerssies over zichzelf. Hij startte ooit als drummer, begon vervolgens ook aan… Lees verder »

Alex Boogers

Vorige maand won Alex Boogers de Boekhandelsprijs 2016 voor Alleen met de goden. Eerder dit jaar publiceerde de boksende schrijver zijn spraakmakende schotschrift De lezer is niet dood, waarvoor hij ook veel lof ontving. Boogers heeft een duidelijk kijk op… Lees verder »

Marion Bloem

Marion Bloem weet haar lezers al decennialang te boeien met haar tot nu toe ongeveer dertig titels. Dat deed ze met haar vorige roman over liefde, ziekte en lust, maar evengoed met de theaterbewerking van haar literaire debuut waarmee ze… Lees verder »

Maike Dubelaar en Botte Jellema

Swingen kan ze, funky doen, maar ook heel ingetogen jazzy zijn. Maike Dubelaar sloeg nog niet zo lang geleden met Botte Jellema een nieuwe muzikale weg in. En tijdens haar muzikale reis doen zij opnieuw de Haagse bieb aan. En… Lees verder »

Franca Treur

Vier sterren in de Volkskrant, vier sterren in NRC, vier sterren in De Morgen, vier sterren op Cutting Edge, in het Leidsch Dagblad en het Haarlems Dagblad: “X&Y” van Franca Treur wordt alom geprezen. “Drieëndertig ingrediënten voor een roman, personages… Lees verder »

Annelies Verbeke

Ze schrijft kennelijk net zo gemakkelijk korte verhalen, romans, toneel, essays als filmscenario’s… Annelies Verbeke doet veel en doet wat ze doet ook goed. En als daar tijd voor nodig is, neemt ze die ook. Zes jaar liet ze ons… Lees verder »

Kenzi Bluetone

Kenzi Bluetone is de artiestennaam van de Rotterdamse singer-songwriter Fathia Bazi, en met haar persoonlijke en ongepolijste sound maakte ze al eerder indruk bij Literatuur Late Night. Na lang wachten komt ze vrijdag terug om haar unieke eigen sound nog… Lees verder »

Vonne van der Meer

Met een fijnzinnige, aanstekelijke toon een heikel thema aankaarten. Vonne van der Meer doet het meesterlijk in haar nieuwe roman over de vergrijzing van de maatschappij en de dilemma’s waarmee die gepaard gaat. Ze zet ons nadrukkelijk aan het denken,… Lees verder »

Daan Heerma van Voss

De tweede wereldoorlog naleven? Ga er maar aan staan! Maar schrijver Daan Heerma van Voss creëert in zijn jongste roman een personage dat het werkelijk doet en geeft er ook een accurate beschrijving van. “De laatste oorlog” is een intelligent… Lees verder »

Jan Brokken

Jan Brokken vertelt in De Kozakkentuin over de vriendschap en de correspondentie tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Dostojevski. Dit alles in een Russische maatschappij met status en allure om de familie van de Tsaar en Tsarina, alle mensen van… Lees verder »

Mira Feticu

In 2012 verdwenen er zeven schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal. Ingegeven door deze ‘roof van de eeuw’ schreef Mira Feticu de roman ‘Tascha’, waarin Tascha, de vriendin van de hoofdverdachte, met de Nederlandse politie naar Roemenië gaat, in een laatste poging de… Lees verder »

Hanna Bervoets

Ze wordt gezien als een van de meest toonaangevende schrijvers van dit moment. En onlangs kwam ze met een nieuwe, verbluffende roman. “Ivanov” gaat over verregaande biologische experimenten, over Russische en Amerikaanse wetenschappers, over relaties en machtsspellen, maar ten diepste… Lees verder »

Mensje van Keulen

Al decennialang is ze bekend als Mensje van Keulen en haar boeken staan bijna standaard op de boekenlijsten van veel middelbare scholen. Een jaar geleden won ze de Constantijn Huygens-prijs. Haar nieuwe roman, “Schoppenvrouw”, ligt pas over een week in… Lees verder »

Sophie Toledo

Ze is de jongste muzikant die Literatuur Late Night ooit in huis had, Sophie Toledo, een echt Haags multi-talent. Op haar achtste begon ze met piano, op haar twaalfde had ze haar eerste band, als drummer, tegenwoordig zingt ze vooral,… Lees verder »

Robin Block

De Amsterdamse singer-songwriter Robin Block maakt pure en dromerige luisterliedjes in de traditie van Jeff Buckley, Sufjan Stevens en Bon Iver. Hij won de prijs voor Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland, en maakte daarna veel enthousiasme los… Lees verder »

Stefan Brijs

“Ik denk voortdurend, gedurende drie jaar, de tijd dat ik aan een boek werk, er dag en nacht over na. Ik doe niets anders.” De auteur van deze woorden komt bij Literatuur Late Night! Het is dus zeker dat deze… Lees verder »

Wytske Versteeg

“Een feest om te lezen” schrijft het NRC over de derde roman van Wytske Versteeg, Quarantaine. Niet meer en niet minder, wat betekent dat Wystke Versteeg en haar roman de ideale gasten zijn bij de laatste editie van Literatuur Late… Lees verder »

Maike Dubelaar

Dat ze swingt, danst en vaak uitermate funky is, weten we. Maar ook ingetogen jazzy overtuigt ze. Maike Dubelaar, enkele jaren het stralende middelpunt van Pure!Soul!Power!, zette Literatuur Late Night al eens eerder op stelten. En vrijdag komt ze opnieuw…. Lees verder »

Joke van Leeuwen

De lijst met prijzen die ze ontving is indrukwekkend. Van Theo Thijssenprijs tot Constantijn Huygensprijs en AKO Literatuurprijs. Joke van Leeuwen is geliefd bij jong en oud! Onlangs verscheen haar roman De onervarenen, over migratie in de negentiende eeuw. Let… Lees verder »

Elvis Peeters

Confronteren, dat is wat Elvis Peeters op sensationele wijze doet. Confronteren met onszelf, met een moraal. In het pas verschenen Jacht vervaagt de grens tussen mens en dier. En wanneer beschaving plaatsmaakt voor instinct en instinct voor beschaving, zijn wij… Lees verder »

Connie Palmen

Dit jaar is het jaar van Connie Palmen! Zojuist verscheen na acht jaar haar nieuwe roman, Jij zegt het. Haar beste roman tot nu toe! De critici zeggen het. Liefde en tragiek worden door Palmen vervat in een meeslepend romantisch… Lees verder »

Saskia De Coster

Wat wij alleen horen is de nieuwe en reeds gelauwerde roman van Saskia De Coster. Het boek is nog maar net uit en nu al komt De Coster naar LLN. Literatuur heet van de naald, zoals we het graag zien… Lees verder »

Tim Kerssies

“Als ik een dag niet speel, dan word ik al slechter. En als ik een week niet speel, dan vind ik mezelf geen muzikant meer,” zegt accordeonist Tim Kerssies over zichzelf. Hij startte ooit als drummer, begon vervolgens ook aan… Lees verder »

Tom Lanoye

Tom Lanoye in Den Haag! Vrijdag 4 september is het zover, dan is de Vlaamse auteur te gast tijdens de openingseditie van het nieuwe seizoen Literatuur Late Night. Lanoye spreekt over zijn opzienbarende Gaz, waarin hij stem geeft aan een… Lees verder »

Désanne van Brederode

Drie mannen van middelbare leeftijd die hun jaren zonder grote verwachtingen en met hard werken hebben gesleten, worden in “Vallende vorst” tot leven gewekt door filosoof en schrijver Désanne van Brederode. Elk van de mannen stelt een daad. Maar dat… Lees verder »

Eran Har Even & Itai Weissman

Gitarist Eran Har Even en saxofonist Itai Weissman zijn beiden afkomstig uit Israël. Itai verhuisde in 2006 naar Nederland om aan het Conservatorium van Amsterdam te gaan studeren en Eran in 2007. Eerder vormden zij een van de muzikale verrassingen tijdens… Lees verder »

P.F. Thomése

Al wekenlang staat De onderwaterzwemmer in de Bestseller top 60. Het is de jongste roman van P.F. Thomése. “Zonder meer zijn beste roman,” zegt een criticus. “Thomése excelleert,” zegt een andere recensent. “Groots,” zegt een derde. En wat zegt u?… Lees verder »

Stephan Enter

Stephan Enter is in topvorm! “Hier werkelijk op z’n allersterkst,” schreef Kees ’t Hart over Compassie, Enters jongste roman, die zich laat omschrijven als “een indrukwekkend portret van een ingewikkelde liefde”. En hoe ingewikkeld die wel niet liefde is, horen we van… Lees verder »

Maike Dubelaar

Ze swingt, danst, is vaak uitermate funky, maar kan ook juist heel ingetogen jazzy zijn. Maike Dubelaar was enkele jaren het stralende middelpunt van Pure!Soul!Power! maar sloeg onlangs een nieuwe muzikale weg in. En op haar muzikale reis doet zij… Lees verder »

Rosemary & Garlic

Anne van den Hoogen en Dolf Smolenaers brengen een moderne folksound met hun vintage en romantische muziek. The Kingfisher is hun debuut. En wat een debuut! Kom luisteren bij Literatuur Late Night!

Inge Schilperoord

‘Met haar trefzekere pen en ijzingwekkende narratieve beheersing maakt Inge Schilperoord een overrompelende entree in onze letteren,’ schrijft Arjan Peters in de Volkskrant. En met haar boek Muidhond over de worstelingen van een pedofiel, maakt de schrijfster haar entree bij… Lees verder »

Nico Dros

Naar welke boeken kijkt u uit? Want LLN heeft er weer twee voor u! Langzaam afbouwen op deze planeet is de eerste. Het zou een geweldige titel voor een gedichtenbundel zijn, maar het is de titel van de verhalenbundel van Nico… Lees verder »

Sietske Roscam Abbing

De muziek van Sietske is poëzie en Sietske laat ons zien dat  Ut musica poesis. Haar muziek gaat over dingen die je tegenkomt in de straten van Amsterdam, zittend in een trein of op een vroege ochtend in het bos…. Lees verder »

Rob van Essen

Hij is de eerste winnaar van JMA Biesheuvelprijs voor zijn bundel korte verhalen Hier wonen ook mensen. “Van Essen beheerst het verhalen vertellen tot in de puntjes, en dat mag gevierd worden,” stond in het juryrapport. En dat gaan we… Lees verder »

Renate Dorrestein

Tijdens De blokkade was Renate Dorrestein voor het eerst te gast bij Literatuur Late Night en het was fantastisch! Het was een avond om te begrijpen dat het plezier om te vertellen geen blokkade kent! Nu komt Dorrestein voor de… Lees verder »

Kees ‘t Hart

Voor één avond zal de Haagse Centrale Bieb worden omgetoverd tot Theater Olimpico! Of Hotel Vertigo! Of de Revue! Om Kees ‘t Hart welkom te heten bij Literatuur Late Night! Ben je al voorbereid voor een fantastische show? Je hebt… Lees verder »

Auke Hulst

De vraag was: Hoe kan iemand die zo jong is zo’n slim boek schrijven? Het antwoord hoor je bij Literatuur Late Night , op vrijdag 6 maart. De avond begint om precies 20:30 en ja, Auke Hulst heeft het woord!

Kenzi Bluetone

Soms is haar stem lief en zacht, op andere momenten klinkt hij ruw of soulful. We hebben het over Fathia Bazi. Benieuwd naar haar muziek? Kom dan naar LLN in de Centrale Bibliotheek! Met haar project Kenzi Bluetone is Bazi… Lees verder »

Eran Har-Even

Gitarist Eran Har-Even is één van de meest actieve muzikanten in de Nederlandse jazzscene van dit moment en daarnaast ook nog eens docent en band coach aan het Conservatorium. Het bespelen van de gitaar ervaart hij als een ware zoektocht… Lees verder »

K. Schippers

Hij richtte samen met twee vrienden het tijdschrift ‘Barbarber’ op, won in 2006 de Librisprijs met ‘Waar was je nou’ en stond vorig nog jaar op de lijst van de Akoliteratuurprijs met ‘Voor jou’, een boek over vrienden. En over… Lees verder »

Christine Otten

Als je zegt dat Penelope en Odysseus naar Den Haag komen, begrijpt het publiek wel wat je wilt zeggen, maar ben je niet exact. Maar als je zegt dat ‘Rafael’ naar Den Haag komt, kom je in de buurt van… Lees verder »

Anne Vegter

Winnares van Anna Blaman Prijs en vele andere prijzen, onze Dichter des Vaderlands, Anne Vegter, schreef een gedicht namens Sinterklaas, dat eindigde als volgt: “Maar op 5 december schenk ik mijn staf aan Sunny/ en vier de Pietenvrije Sint, believe… Lees verder »

A.L. Snijders

Om zijn ZKV’s staat hij bekend. De zeer korte verhalen. A.L. Snijders. Keer op keer verrast hij ons met veel kracht in weinig woorden. Maar Snijders kan de concentratie nog verder opvoeren. In zijn poëzie! Reden te meer om te… Lees verder »

John Schoorl

Er staat ergens dat John Schoorl met zijn poëzie ‘de werkelijkheid in de gaten houdt’. Je zou het omgekeerde verwachten, dat de journalist die hij is de poëzie in de gaten houdt, maar John Schoorl verrast iedereen. Kom naar Literatuur… Lees verder »

Fred Papenhove

Een recensie op een literaire blog over Fred Papenhove eindigt zo: “Het wordt tijd dat meer mensen Papenhove lezen.” Maar niet alleen lezen. Op 5 december kunt u hem ook zien en horen! Natuurlijk bij Literatuur Late Night!

Lenya

Lenya (Julia Reinhold) verenigt dromerige, semi-akoestische folk met alternatieve pop. Wow, precies wat we nodig hebben op een avond met vier dichters! Nieuwsgierig? Kom naar Literatuur Late Night en vier Sinterklaas met ons!

Goslink

Literatuur Late Night herinnert zich zeker Goslink, de singer-songwriter die zijn muziek al eens eerder op onvergetelijke wijze heeft laten horen tijdens het programma! 36 edities geleden welteverstaan. Weet u het nog? Goslink die na afloop van de show gewoon bleef… Lees verder »

Gustaaf Peek

Welk verhaal is nu mooier dan het oude verhaal van de liefde, verteld in een nieuw boek? ‘Godin, held’ is het nieuwe boek kwestie, over – jawel – een godin en een held, gebonden door liefde. Gustaaf Peek is de gelauwerde… Lees verder »

Hafid Bouazza

Bijzonder mens, bijzonder schrijver. Marokkaan verliefd op de Europese Middeleeuwse literatuur, ex-moslim, (geen) romantische held. Tovenaar van de taal, een van de beste stilisten van de Nederlandse literatuur. Zijn naam: Hafid Bouazza. Zijn laatste boek: ‘Meriswin’. Tot zover het robotportret… Lees verder »

Bram-Stadhouders

Zoals altijd bij Literatuur Late Night is er muziek. Maar deze keer is het meer dan muziek, het is Bram Stadhouders zelf, een van de meest interessante musici van Europa, zo zeggen de kranten. Kom en luister!

Sanneke-van-Hassel

Als er iemand is die niet alles over haar boeken heeft verteld, dan is het Sanneke van Hassel wel! Zij komt voor de tweede keer naar LLN, om alles over Rotterdam te vertellen! Alles? Alles wat ze verzameld heeft in… Lees verder »

Kader-Abdolah

Al vier jaar wachten we bij LLN op de komst van Kader Abdolah. En ja, op 3 oktober is het zover, de meesterverteller komt spreken over zijn nieuwe roman, ‘Papegaai vloog over de IJssel’. Maar niet alleen daarover, want vier… Lees verder »

Maxim Februari

Hij leefde in het lichaam van een vrouw en in het lichaam van een man, studeerde zo’n beetje alle wetenschappen met succes en maakte furore als columnist in de belangrijkste Nederlandse dagbladen. Niet echt een standaardvisitekaartje van een schrijver. Maar… Lees verder »

Niña Weijers

Sinds het verschijnen van haar veel besproken romandebuut “De consequenties” – over leven en kunst – weten we dat we de naam Niña Weijers nog vaker gaan horen. Het winnen van de schrijfwedstrijd Write Now!, haar artikelenreeks in De Groene Amsterdammer en… Lees verder »

Myriam West

Wie Myriam West zegt, zegt muziek. Als kind gold dat al. Precies tien jaar geleden schreef ze haar eerste eigen song en toen begon ook gelijk het grote werk: ze kreeg een contract en het nummer werd de titelsong van… Lees verder »

Stefan Hertmans

De Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap, de Prijs van de Lezersjury, de Shortlist Libris 2014 en 100.000 verkochte exemplaren! Drie keer raden? Niet nodig: “Oorlog en terpentine” van Stefan Hertmans! Een boek over de tragiek van een eeuw, over een gedecoreerde oorlogsheld… Lees verder »

Jelle Noorman

Bij de laatste editie van dit seizoen leren we van Jelle Noorman hoe het lezen van Proust en Tolstoj een eitje wordt. In een tijd waarin “Geen tijd voor Proust” meer is. Ja, u leest het goed. Het moet een… Lees verder »

Stefka

Stefka is de artiestennaam van singer-songwriter Stephanie Ruijsenaars. Ze studeerde klassieke zang en piano aan het conservatorium van Maastricht en vervolgens Theaterwetenschappen en Spaans aan de Universiteit van Amsterdam en in Madrid. Stefka schreef muziek bij gedichten uit verschillende bundels van Joke… Lees verder »

Jan Vantoortelboom

De Eerste Wereldoorlog vormt de achtergrond van het boek van Jan Vantoortelboom. “Meester Mitraillette” is een boek over het Vlaanderen van 1914 en 1915. Een boek over vrede en oorlog, schuld en onschuld. Met een hoofdpersoon die in het eerste… Lees verder »

Marjoleine Oppenheim-Spangenberg

Autobiografie of herdenking van de Tweede Wereldoorlog? “Over zij en ik” is het allebei. Het boek is het verhaal over de plek waar je elk moment kon “doodgaan, gewoon omdat de manier waarop je bewoog of sprak niet beviel.” En… Lees verder »

Maurits Roes

In alles wat hij doet maakt pianist Maurits Roes zijn eigen melodie. Op zijn achtste begon hij al met spelen, hij kreeg les van de bekende Nederlandse jazzpianist Tilmar Junius en studeerde vervolgde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag…. Lees verder »

Kristien Hemmerechts

Sinds l’affaire Dreyfus is er geen zaak meer geweest die zoveel ophef heeft veroorzaakt. Tot Kristien Hemmerechts kwam met l’affaire Dutroux. En daarmee spleet zij de wereld in een klap in tweeën. Want je bent of pro of contra, een… Lees verder »

Maartje Wortel

Ze is jong, anders dan anderen en ze is goed! Maartje Wortel! Ze studeerde Beeld & Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam, won in 2007 gelijk de Write Now!-wedstrijd voor literair talent, publiceerde vervolgens vele verhalen en columns en… Lees verder »

Esther Van Hees

Haar debuut ‘Got Wings’ verleidde Jazzflits tot het uitroepen van “een nieuwe ster aan het jazzfirmament”, Eric Vloeimans vond Esther zingen “als een engel” en Randal Corsen hoorde een bijzondere combinatie van kleinkunst en jazz. Het mag duidelijk zijn: de… Lees verder »

Rosita Steenbeek

Volgens het gezegde leiden alle wegen naar Rome. En als dat zo is, kun je daar Rosita Steenbeek zeker niet missen. Zo was het tenminste tot voor kort. Nu kun je Steenbeek ook niet missen als je naar Delphi gaat…. Lees verder »

Toine Heijmans

Het was groot nieuws toen de prestigieuze Franse literaire prijs Prix Medicis Etranger voor het eerst werd toegekend aan een Nederlander! En het grote nieuws hield daar niet op, want die Nederlander komt nu naar Literatuur Late Night! In de… Lees verder »

Sir Ian

Hij speelde met The Yes Men en Fuck The Writer, werkte aan theatervoorstellingen bij Productiehuis Brabant en Frascati, maar vier jaar na zijn solodebuut als Sir Ian werd het tijd voor een opvolger. Met het album SIR IAN II toont… Lees verder »

A.L. Snijders

Om zijn ZKV’s staat hij bekend. De zeer korte verhalen. A.L. Snijders. Keer op keer verrast hij ons met veel kracht in weinig woorden. Zijn laatste bundel, De hartslag van de aarde, verschijnt een dezer dagen. En bij LLN komt de… Lees verder »

Alex Boogers

Het waanzinnige van de sneeuw had hij al tien jaar geleden gepubliceerd, lang voordat de jonge, in de sneeuw spelende Sedar Soares in Rotterdam werd doodgeschoten. Dood. Net als de astronauten in de exploderende spaceshuttle diezelfde dag. Hoe fragiel kan het… Lees verder »

Eva van Pelt

Eva van Pelt is singer-songwriter, theatermaker en zangdocent. Ze studeerde songwriting aan de Popacademie te Enschede en momenteel Vocals aan de Rockacademie in Tilburg. Haar nummers zijn zowel Engels- als Nederlandstalig, theatraal en genre-overstijgend. Eerder was haar muziek te horen… Lees verder »

Arie Boomsma

Arie Boomsma. Wie kent hem niet? Debat op 2, Veertig dagen zonder seks, Uit de kast,… Blote borst, fotomodel, EO-affaire, we kennen het allemaal. En ook zijn eerste roman, ‘Relishow’. Maar wie kent ook de dichter Arie Boomsma? Tijd voor… Lees verder »

Nadja Hüpscher

Een presentator die gedichten schrijft, een schrijver die presentator is en een actrice die met een roman komt: niets is vreemd bij deze editie van Literatuur Late Night! Nadja Hüpscher publiceert het boek ‘In het wild. Gesprekken van de straat’…. Lees verder »

Démira Jansen

Amper 16 jaar is ze, maar wie haar cv ziet kan niet anders dan concluderen met een volwassen artiest te maken te hebben. Als singer-songwriter Engelstalige, poëtische folk/pop liedjes met een authentiek geluid en met haar krachtige, unieke stem ontwijkt… Lees verder »

Joost Zwagerman

Wil je weten wat Europa is? Zoek dan Amerika, zei iemand ooit. Welnu, Joost Zwagerman helpt ons een handje. “Americana” is zijn magnum opus over de Amerikaanse cultuur! En je hoeft niet eens te zoeken: de auteur van “Kennis is geluk” komt persoonlijk… Lees verder »

Walter van den Berg

‘Schrijver van goede boeken,’ zo presenteert hij zichzelf op zijn blog: Walter van den Berg. ‘En van goede titels’ zou je daaraan kunnen toevoegen. Zoals die laatste: “Van dode mannen win je niet”, waarmee Van den Berg bij Literatuur Late Night komt!… Lees verder »

Jeroen Kant

Jeroen Kant (1982) woont in een oud, vervallen, houten huisje ergens in een Brabants gehucht. Naast wat muizen in de keuken en ratten in de schuur nestelt er een koolmees in zijn brievenbus, een mierenkolonie in de steunbalken van het… Lees verder »

Manon Uphoff

Het werd tijd dat Manon Uphoff bij Literatuur Late Night zou komen! En nu is het zover! Vrijdag 4 oktober hebben we “De zoetheid van geweld” op ons literaire menu. Locatie: Centrale Bibliotheek. Hoe laat? 20:30 uur. Voor hoeveel personen?… Lees verder »

Erik Lindner

Erik Lindner had al enkele poëziebundels op zijn naam staan, maar als romanschrijver debuteert hij deze zomer met “Naar Whitebridge”. Wat betekent een roman voor een dichter? En wat betekent Erik Lindner als romanschrijver voor ons? Vrijdagavond zullen we het… Lees verder »

Leine

Ze speelde bij De Wereld Draait Door, Northsea Jazz, Lowlands, de Parade, ze won in een grijs verleden De Grote Prijs van Nederland, scoorde hoge ogen met haar album Truth Be Told en sloot zich aan bij het muzikale all-star-project Happy… Lees verder »

Tom Lanoye

Literatuur Late Night debuteerde precies 3 jaar geleden, onze eerste hoofdgast van het nieuwe seizoen deed dat 30 jaar geleden. En nu, na 30 jaar, is hij een van de meest gelezen en gelauwerde schrijvers van de Lage Landen: Tom… Lees verder »

Bertram Koeleman

Wat als een boekverkoper zelf een boek gaat schrijven? Wil hij onbewust zeggen dat alle romans die hij verkocht niet goed zijn en hij het zelf beter kan? Na tien jaar werken in een boekhandel schreef Koeleman in ieder geval… Lees verder »

Elijah

Met melancholisch geladen liedjes, waarin niet eens zo heel ver weg de invloed van Jeff Buckley  te herkennen valt, weet Elijah zijn publiek te ontroeren en te confronteren met angst voor vergankelijkheid en liefde. Het gevaar van lust en liefde,… Lees verder »

Gebrand Bakker

Boven is het stil, maar niet op de eerste verdieping van de Haagse Bieb wanneer Gerbrand Bakker op 7 juni bij LLN komt vertellen! Over een beroemd boek, met een bekende schrijver, over een langverwachte film! En wie weet over… Lees verder »

Rashid Novaire

Voor het eerst bij LLN: Rashid Novaire, en rasverteller, over zijn nieuwe boek Hoogmoed. Durf te komen, mis het niet: Novaire over vrijheid en erotiek, over de perfecte leegte en geluk… Waar het geluk ligt? Niet in Nederland, aldus de hoofdpersoon…. Lees verder »

Lucas de Peinder

Lucas de Peinder – onlangs nog te horen bij De Wereld Draait Door – zingt liedjes over gevonden en verloren liefdes, frustraties en verwondering. Zijn Nederlandstalige teksten gaan over SMS-jes die hij niet durft te verzenden, over Facebook-etiquetten en zijn… Lees verder »

Dimitri Verhulst

Eén zin zou genoeg moeten zijn: DIMITRI VERHULST IN DE CENTRALE BIBLIOTHEEK! Maar we wilden nog iets meer zeggen over zijn nieuwe boek: Zet een seniele en incontinente grijsaard naast een oude jeugdliefde en een oud-SS’er in een verzorgingstehuis en… Lees verder »

Anneloes Timmerije

Nog een Haagse auteur in de bieb:Anneloes Timmerije! Haar nieuwste boek, Slaapwandelen bij daglicht, bevat twaalf verhalen over ontmoetingen, met elk een eigen kijk op de werkelijkheid. De wereld bekeken van de zijkant. Zogezegd. Vanuit het gewone het bijzondere zichtbaar… Lees verder »

Anne Roos Rosa de Carvalho

Anne Roos Rosa de Carvalho is een Amsterdamse singer songwriter die met haar melodieuze pianopartijen en ongepolijste zang de vele aspecten van het leven bezingt. Samen met celliste Mascha van Nieuwkerk brengt zij een mengeling van singer/songwriter, chanson en kleinkunst,… Lees verder »

Jan Brokken

De vergelding van Jan Brokken: een documentaire die leest als een thriller, een thriller waarin de gewone man de hoofdrol speelt. En eigenlijk niet één man, maar een hele gemeenschap. Een gemeenschap onder het juk van de oorlog. Het blijft ook… Lees verder »

Valerie Eyckmans

Je eigen leven saboteren. Op het gebied van de liefde, het werk, de familie. Da’s niet niks. En toch is dat wat Valerie Eyckmans de hoofdpersoon in haar debuutroman Verloren maandag laat doen. Shockeren, manipuleren en domineren. Tegelijk schetst Eyckmans, al gaandeweg… Lees verder »

Lavalu

Marielle Woltring (9 april 1979) is geboren in Cleveland (Ohio) en groeide op in Nederland. In 2004 nam zij de artiestennaam Lavalu aan toen zij de samenwerking aanging met onder andere Yonga Sun (Winnaar & Beste Solist Dutch Jazz Competition 2005) en… Lees verder »

Renate Dorrestein

Wat houdt een Writer’s block precies in? En hoe kom je ervan af? Wat kan een hersenwetenschapper daarover vertellen? Of een filosoof? Wat zeiden Hemingway en Rachmaninov erover? Dat weten we nog niet. Maar we zullen er alles over horen… Lees verder »

Christiaan Weijts

Een personage met dezelfde naam als de schilder van het Meisje met de Parel. Het is misschien nog maar de kleinste confrontatie die de lezer wacht in het dikke “Euforia”, het laatste boek van Christiaan Weijts, dat inmiddels meerdere prijzen… Lees verder »